Slika se mijenja-Ujedinjena Bosna i Hercegovina Mjesečni Časopis

By akim|November 17, 2009|Media Relations|0 comments

unitedbosniaDočekasmo i to poštovani čitaoci da neko napokon na profesionalan, stručan i ubjedljiv način obavi prezentaciju mogućnosti ulaganja u ekonomiju Bosne i Hercegovine. Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine iz Čikaga i Generalni Konzul gospodin Eldin Kajević, uspio je da motivira svoj tim iz Konzulata i Privrednu komoru za Jugoističnu Evropu (AMSECC) iz Chicaga, da naprave nedavno pravi podvig.

Prezentaciju su obavili u AON Center Chicago, gospodin Igor Jokanović, predsjednik AMSECC, Generalni Konzul g. Eldin Kajević, Dr. Ibrahim Vajzović profesor Univerziteta Fontbonne iz Saint Louisa i g. John Freeborn, direktor korporacije Freeborn Development Group. Po prvi put nakon dugo vremena egzaktim i objektivnim podacima je pokazano da slika današnje Bosne i Hercegovine nije tako crna, kako smo svi navikli da slušamo i predstavljamo.

unitedbosnia1
unitedbosnia2
unitedbosnia3
unitedbosnia4

Ova prezentacija pored toga što pruža mogućnosti širokog spektra za ulaganje u privredu BiH, sigurno će uticati da se polako mijenja imidž Bosne i Hercegovine kao nesretne, propale i neperspektivne države kako je mnogi svjesno ili nesvjesno predstavljaju u svijetu. Prezentacija treba da bude još obogaćena i da obidje najvažnije ekonomske centre u USA i Kanadi. U idućem broju daćemo širi prikaz prezentacije, uz dodatne informacije o efektima prezentacije u Chicagu koje u medjuvremenu dobijemo.

Svi mi koji smo bili privilegirani da prisustvujemo ovom izuzetnom dogadjaju složili smo se da sva naša diplomatsko– konzularna predstavništva u svijetu kao svoj prioritet trebaju odrediti ovakve i slične prezentacije. Jer samo jaka ekonomija može doprinijeti stabilizaciji političkog uredjenja i prilika u Bosni i Hercegovini. Čekajući na obrnut proces kako mnogi predlažu i očekuju doći ćemo do one narodne mudrosti; nikad lija ne stiže zeca.

Bosnia United, Inc.
Bosnian American Independent Monthly Newspaper Chicago
4770 N. Lincoln Ave, Suite 4
Chicago, IL 60625

Br.82, November 2009

Bosnia United Full Article